Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

masoniek

  • bakker

    De vrijmetselarij in Nederland groeit, als een koeienstaart!

    Waarom kan LDH niet meer leden krijgen dan de Wikka,s?

    Waarom kan de GON in deze tijd niet meer belangstelling wekken

    Waarom zakt de IOOF ook geleidelijk in

    In het zelfde rijtje kun je ook de bloedarmoede van de politieke partijen plaatsen en het langzame doorbloeden van het Hum. Verbond en de Vrijdenkers.

    In deze tijd van maatschappelijke verscheidenheid en veranderingen zou nu juist de masonerie het oorspronkelijke vehikule zijn uit 1700 om intern de verandering van normen en de verschuiving van de waarden in dialoog bespreekbaar te maken.

    Waarom gebeurt dat niet?

    De geloofwaardigheid verloren?

    Te veel esoterie, theosofie en dergelijke zaken?

    verkeerde vorm voor de mensen van nu?

    Waarom is er geen laagdrempelige Vrijm. van deze tijd die b.v vanuit het Merk rituaal werken? Daar hangt geen -of minder - rim ram aan van status en Maconieke carriere. Helamaal in de AASR rangen kan men daar wat van en speciaal binnen LDH met het Masonieke pausdom en de landelijke bischoppen. Is dat de oorzaak van de vergrijzing?

    Of het hoge christelijke gehalte? Is daarom de Vrijm. in belgie nog zo levend door het aantal loges zonder bijbel en de actieve HV en vrijdenkers die vaak verbonden zijn met de vrijm.?

    Br gr

    aan alle briederen, broeders en zusters die mee willen denken. Laat de anderen even rustig verder dommelen

    Bob Bakker

    Bob Bakker@xs4all.nl

  • Youpie

    Beste Bob,

    waarom het vulmineren van frustraties over eigen en andermans nest? Waarom niet zelf een laagdrempelige Vrijm. van deze tijd die b.v. vanuit het Merk rituaal werkt opgericht?

    Wat betreft de teloorgang van het verenigingsleven in zijn algemeenheid en verdwijnend normbesef in het bijzonder; even sprekend in vergelijkingen: Iemand die dagelijks uitsluitend veel vette hamburgers naar binnen wurmt zal uiteindelijk geen erg goede fysieke gezondheid hebben. Met geestelijke gezondheid is het niet anders. Verorber iedere dag veel van datgene wat (in woorden van Y van ‘t Hek) door ’de debielenzenders' de wereld ingekotst wordt en je krijgt het ontbreken van normbesef en de tanende solidariteit welke recent zelfs KPMG bij jonge managers vaststelde. Men vond het een reeel gevaar voor de wereldeconomie. Detailpunt; veel van het door de debielenzenders uitgekotste geestelijke voedsel komt van de overkant van de grote plas waar gouden kalveren aanbeden worden.

  • bob.bakker

    Waarom denk je dat ik nooit geprobeerd heb zoiets te doen??

    Kijk naar de Loge Maria Deraismes in Hoorn en hoe die deskundig door de LDH Bischopse in de grond werd gestamt

    Debiele zenders oke, maar vind je het nivo van de gebruikelijke bwstken zo geweldig?

    Waar gaat het over?

    De financiele wereld is toe aan een nieuw systeem

    de ecologie zakt door de hoeven

    de grondstoffen worden nu extra hard weggezogen door china die de buit binnen wil hebben voor het op is, dictatuur is dan makkelijk

    energie door wat? Kern energie? moeten we een nieuw geloof oprichten om de satan voor 10.000 jaar in zijn grot op te sluiten

    Milieu?

    ICT? over een paar jaren kunnen de 60% werknemers in de kantoren die i.p.v. de fabrieksarbeiders en de landarbeiders gekomen zijn, naar huis omdat de automaten zonder licht en verwarming kunnen produceren, de administratie vol automatisch gaat en de geldstromen tot het minimum aan werk zijn teruggebracht.

    Welke cultuur met welke waarden als zwaarste wegend en welke normen op die waarden moeten we gaan krijgen?

    Basis inkomen?

    Pakken wat je pakken kan en de rest kan dood vallen?

    noem maar eens wat, problemen en opties genoeg, maar daar praten we niet over in masoniekNederland aangezien het gros van die kant is die de vrije markt aanbid. Houden zoals het was

    Net een 747 waarvan het landingsgestel niet uit wil, gewoon blijven doorgaan met die knoppen indrukken en niet de doorstart maken en dan een noodlanding gaan maken! tot we met de neus in de prut zitten, gewoon doorgaan.!

  • youpie

    Bob Bakker

    Kijk naar de mensen zoals ze idealiter zouden kunnen zijn

    Hou van de mensen zoals ze zijn.